KLAVA Vision Statement:

KLAVA is dedicated to achieving high performance growth and grass root development of youth volleyball in Kuala Lumpur and for the future of Volleyball in the country.

Our Mission Statement:

BUILDTo build the base – We seek to expand our membership, increase the number of volunteers and extend our reach in order to engage as many people as possible in the sport of volleyball.

PROMOTETo promote the sport – We seek to promote all aspects of the sport in order to generate as many positive public recognition (Kuala Lumpur) as possible that in turn will lead to increase of participations (Players, Coaches and Referees) from Indoor Volleyball to Beach Volleyball training programs to competitive volleyball.

ACHIEVETo achieve sustained competitive successes – We seek to continue the tradition of performance based successes to the highest levels of national competitions, especially at the SUKMA Games (Gold Medal) and other national tournament through efforts in grass root development programs.

KLAVA 35th Anniversary Dinner

Wednesday, July 25, 2012

2012 W.P. SUKMA TEAM

 
 Women Team
Men Team

16 comments:

 1. YIP KUM FOOK (MCA GOMBAK) WAJARKAH GELARAN DATUK DIGUGUR?

  WAJARKAH GELARAN DATUK DIGUGUR?

  Justeru itu adalah amat wajar gelaran datuk yang disandang oleh Yip Kum Fook digugurkan atau patus ditarik balik. Perbuatan Yip Kum Fook merupakan satu penghinaan keatas gelaran datuk! .

  Amat memalukan seorang yang bergelar datuk membuat kerja kotor sebegini!!. Ia satu kesalahan jenayah (sombong, tipu, fitnah dan kalau isteri orang). Mana mungkin seorang bergelar datuk terlibat dengan jenayah!! Rakyat Buddhisme supaya tidak mudah diperbodoh-bodoh dengan lakonan politik kotor dalam Kuil Buddha untuk mengaibkan individu tertentu. "Kita dijadikan 'penonton bodoh' yang seakan-akan merelakan apa sahaja watak yang mereka lakonkan".

  "Politik kita memerlukan nafas baru dan dibersihkan dari golongan yang jijik dan kotor ini! Kita perlukan politik idea, bagaimana dan cara membangunkan umat dan rakyat agar hidup berdisiplin, bermaruah dan bertamadun. "Buddhisme melarang didedahkan aib peribadi yang tidak membabitkan kezaliman terhadap orang lain seperti zina, minum arak, berjudi dan seumpamanya (Five precepts) hendaklah ditutup semampu mungkin. "Tiada keperluan menubuhkan suruhanjaya khas bagi kes-kes maksiat peribadi. Ini hanya akan membazirkan harta rakyat,"

  ReplyDelete
 2. Saudara-saudara dan Saudari-saudari Yang Di Hormati
  Bahawa MCA Gombak pegurusi YIP KUM FOOK dan anaknya Yip Jiun Hann (Permuda MCA Gombak) bukan sahaja menggunakan kuasanya menghisap wang KUIL BUDDHA SAMNAK SAMBODHI(Thai) No: 19 Jalan 38 Taman Desa Jaya, Kepong, Kuala Lumpur, Malaysia. Tetapi lebih dahsyat, ialah menipu wanita-wanita dan merosakan keluarga orang lain. Mereka sebenar-benarnya orang yang jahat dan tak bermoral

  Saya mengemukakan kesal yang benar ini, tujuan ialah harap orang ramai, khasnya wanita dapat mengambil perhatian supaya jangan terjerat oleh manis-manis mulutnya akhir akan meninpa kerugian dan kesakitan yang besar

  马华公会鹅唛區会主席叶金福律师与马华公会鹅唛區会叶君瀚青年圑長, 不但无耻的利用KUIL BUDDHA SAMNAK SAMBODHI(Thai) No: 19 Jalan 38 Taman Desa Jaya, Kepong, Kuala Lumpur, Malaysia.宗教之名捞取权和私利之外, 叧一大罪悪是, 他们仗着权势, 甜言蜜語, 誘骗良家少女, 骗财骗色, 三妻四妾, 破坏别人的家庭. 父子两人, 无悪不做, 实是大色狼, 大老千,缺德的败娄.

  今天我把实事公告大家, 是希望公众, 特别是良家少女, 要多多小心, 提防这一娄假面具的佛教徒, 以免一失足成千古恨.

  Brother And Sister Of the respectfully
  That YIP KUM FOOK, MCA Gombak chairman and his son Yip Jiun Hann (Youth MCA Gombak) they are not only used of power to suck Temple’s money of SAMNAK SAMBODHI BUDDHIST TEMPLE(Thai) No: 19 Jalan 38 Taman Desa Jaya, Kepong, Kuala Lumpur, Malaysia. But far worse, they are cheating women and make people family broken. They truly wicked and immoral

  Bring forward. I regret that this is true, the purpose is to hope for public, and especially women take care not to be trapped by the end of sweet mouth will override of great loss and pain

  ReplyDelete
 3. VEN. ASHIN INDAKA MINTA BAYAR RM400 SETIAP ORANG YANG MAHU MENJADI SAMI
  Bagaimana Gautama Buddha mencapai Pencerahan (Nirvana)?
  Ven. Dr Ashin Indaka dari Myanmar minta bayar RM400 setiap orang yang mahu menjadi Sami di SAMNAK SAMBODHI TAMAN DESA JAYA, KEPONG, KUALA LUMPUR, MALAYSIA. Sesiapa yang pergi sana, maha berhati-hati ... Ini menjadi Buddhism memalukan ... Buddha tak pernah meminta wang daripada murid-murid nya. Orang ramai yang tidak berpuas hati dengan harga yang tinggi itu.

  Kami ingin memaklumkan kepada semua jawatankuasa SAMNAK SAMBODHI BUDDHA TOKONG, No: 19 Jalan 38 Taman Desa Jaya, Kepong, Kuala Lumpur, Malaysia. Terdapat begitu banyak Myanmar dikutuk tentang apabila sesiapa mahu menjadi sami, yang ketua sami(Ven. Ashin Indaka) meminta mereka untuk membayar kira-kira RM400.00 seorang.

  Ini adalah salah satu menghancurkan rasa malu dan eksploitasi kerana mungkin harga yang tinggi untuk orang Myanmar, juga ini adalah salah satu jenis sistem perniagaan dalam Agama Buddha, semua mesti berfikir dengan betul, Buddha keluar menjadi seorang rahib dengan percuma dan dia diamalkan untuk mencapai Pencerahan tanpa peratus sebarang sen dolar untuk berbelanja-nya, kadang-kadang diperlukan untuk dirujuk dari zaman Buddha.

  Kuil Buddha di Malaysia, 100% disokong oleh orang ramai. Jawatankuasa Kuil, mereka bekerja sebagai sukarela dan menjaga Kaabah dengan teratur tetapi dalam Kaabah tidak dibenarkan untuk bermain politik kerana di dalam Kuil mestilah bersih dan dialu-alukan semua orang.

  Sekarang, buat buruk dan baik mesti berhati-hati kerana semua aduan yang besar di Internet, kira-kira Buddha mengajar banyak di Internet, kadang-kadang kita tidak boleh berdusta kepada satu yang lain. Kita mesti membantu Myanmar rakyat kerana mereka datang ke Malaysia untuk bekerja, mendapatkan wang dan menyimpan wang untuk keluarga mereka.

  Kami Malaysia Agama Buddha mesti membantu Myanmar Buddha, tidak ditipu mereka, kerana mereka datang ke negara kita untuk bekerja, kita mesti menunjukkan kualiti yang baik dan Buddhisme yang terbaik. Tidak seperti beberapa jawatankuasa ahli menipu duit atau curi duit Sami Myanmar; ini adalah sangat buruk Buddhisme Malaysia.

  Harap YIP KUM FOOK (MCA GOMBAK) menyedari dirinya, kini orang ramai yang tahu apa yang dia dilakukan untuk Buddhisme, Kamma akan menyerang untuk semua orang, jika mereka berbuat buruk atau baik.
  HADAPAN OLEH PANCHAN-KYAIK

  Dilahirkan di Lumbini, Nepal, Siddhartha telah ditakdirkan untuk hidup mewah sebagai seorang putera, mempunyai tiga istana terutama yang dibina untuknya. Siddhartha melarikan diri istana, disertai oleh Channa Kanthaka kudanya, meninggalkan kehidupan ini diraja untuk menjadi orang miskin. Duduk di bawah pokok beringin, yang kini dikenali sebagai pokok Bodhi di Bodh Gaya (Bihar, India), dia tidak pernah berikrar untuk timbul sehingga dia telah menemui kebenaran. Selepas bertapa 49 hari, pada usia 35 tahun, dia mencapai Pencerahan (Nirvana). Gautama, selepas itu, dikenali sebagai Buddha atau "Satu dikejutkan." Buddha juga kadang-kadang diterjemahkan sebagai "Satu Bersinar." Selalunya, dia disebut dalam Buddhisme sebagai Shakyamuni Buddha atau "Satu dikejutkan suku Shakya."
  Translated Mr Yee, Taman Ehsan, kepong….
  ReplyDelete
 4. Kepada YB. Perdana Menteri Dato' Sri Haji Mohammad Najib bin Tun Haji Abdul Razak,

  Di sini saya ingin mengatakan bahawa BN kalah bukanlah koncern BN tak baik, khas nya MCA kerana kebanyakan Ahli MCA cabangan bawah, pemimpinnya sudah berjaya sombong dan tidak berkhimat dan ular, olih itu mengakibatkan ramai Malay, Cina dan India naik marah dan kalah PRU 13 teruk

  Contohnya yang saya tahu Pengerusi MCA GOMBAK YIP KUM FOOK dan Permuda MCA GOMBAK YIP JIUN HANN, mereka ular sampai wang Tokong pun berani telang dan halau Sami Buddha keluar dari tokong, orang ramai benci MCA.

  Apabila mereka tolong Donald Lim Siang Chai di Selayang, orang ramai salah sangka Donald Lim sama satu kaki……

  Sekira MCA cuba ingin memulit nama baik dan sokongan olih orang ramai semula, pemimpin seperti ini patut di kikis dengan bersih dalam parti, Kalau tidak sampai bila pun susah memulit semangat

  Sekian, Terima kasih

  ReplyDelete
 5. JH Yip Management Sdn Bhd
  Suite 3.43, Kompleks Desa, Jalan Kepong,, 52100, Kuala Lumpur, WP Kuala Lumpur, 51200 Phone:03-6274 5352
  Ketua Belia MCA Gombak YIP JIUN HANN,
  Berkenaan bapa U (YIP KUM FOOK, MCA GOMBAK) bertiga, Empat Isteri dan kaya, itu hal U sendiri,
  Mengapa U cuba Menbangkitkan Nama NABI MUHAMMAD S.A.W. bagi menburukkan nama kebaikannya. U cuba ingat memalukan Muslim?
  Yip Jiun Hann, U bukan Muslim kami harap jangan menyetul hal Agama Muslim dan kebaikan NABI MUHAMMAD S.A.W.
  Kalau tidak kami akan ajar U seperti perkara yang terjadi di U.S.A

  Kami Yang Benar,
  RAKYAT GOMBAK

  ReplyDelete
 6. Kepada seluruh rakyat Malaysia yang dihormati,

  Dengan hormatnya sini, Kami ingin memaklumkan bahawa YIP KUM FOOK, MCA GOMBAK NRIC 550801-01-6259 (YIP KUM FOOK & ASSOCIATES) dan anaknya YIP JIUN HANN yang berjalan tugas sebagai lawyer di alamat : NO. 2A & 2B, 2ND FLOOR JALAN 53, DESA JAYA KEPONG 52100 KUALA LUMPUR & LOT 3.55, KOMPLEKS DESA BATU 8, JALAN KEPONG 52100 KUALA LUMPUR (YIP JIUN HANN & ASSOCIATES)

  Harap semua rakyat Malaysia mengambil perhatian dan jauhkan orang yang tersebut kerana jangan terkena tipu

  Mereka sangat jahat dan hatinya hitam(kejam), sanggup menipu wang wanita, merosak keluarga orang lain dan sendirinya memakan wang Temple, SAMNAK SAMBODHI BUDDHIST TEMPLE, NO: 19 JALAN 38 TAMAN DESA JAYA, KEPONG, KUALA LUMPUR, dan berpura-pura merepot ke polis resit hilang.........harap perhatian

  Sekian dimaklumkan,
  Terima Kasih

  SAMNAK SAMBODHI COMMITTEES
  KAMI HANTAR MESEJ INI SEBAB RAMAI ORANG KENA TIPU DAN PEMINTASAN DI KEPONG...HARAP ORANG RAMAI BERJAGA-JAGA DENGAN MEREKA TERSEBUT

  ReplyDelete
 7. Formerly generally known as the National Professional Football Association while it absolutely was made with live stream free Association suspected the name “National Football League” with 2014. Initially, the most famous method people enjoyed his or her football seemed to be by simply enjoying the…

  ReplyDelete
 8. http://malaysian-properties-iec.blogspot.com/2014/04/lawyer-firm-that-was-cheat-to-be-watch.html

  LAWYER FIRM THAT WAS A CHEAT TO BE WATCH OUT - URGED BY SAMNAK SAMBODHI BUDDHIST TEMPLE COMMITTEES

  To all Malaysians respected,

  respectfully here, we wish to inform that YIP KUM FOOK (YIP KUM FOOK & ASSOCIATES) and YIP JIUN HANN job as a lawyer who runs at: NO. 2A & 2B, 2ND FLOOR ROAD 53, DESA JAYA, KEPONG 52100 KUALA LUMPUR

  We are all Malaysians to take notice and far from people mentioned above because do not hit plot

  They are very nasty and black hearts (cruel), able to cheat women money, destroy families and himself consuming of Temple money, SAMNAK SAMBODHI BUDDHIST TEMPLE, NO: 19 JALAN 38 TAMAN DESA JAYA, KEPONG, KUALA LUMPUR, and pretend to report police lost receipts ......... please note

  Thank you,
  SAMNAK SAMBODHI COMMITTEES

  ReplyDelete
 9. Dear brother and sister,  I am Myanmar who working in Malaysia for more than 10 years and I would like to explain about SAMNAK SAMBODHI BUDDHIST ASSOCIATION. Therefore, recently I stayed at Sasanarakkha Buddhist Sanctuary (SBS), Taiping, Perak. I am very close with Ven. U Nandiya Maha Thero.  My monk Ven. U Nandiya is a very good heart and compassion for everyone in the world, also I heard when he stayed at Kuala Lumpur Buddhist Temple, he lends donation money to the President of Temple (DATUK YIP KUM FOOK, MCA Gombak) in the amount of RM20,000.00 only and he said that money belongs to Myanmar society in Malaysia.  On the other hand, my monk said, also many things happened when he stayed there because committees are always disturbing, I am very sad about that matter, why committees are very poor and crooks. Others Temple, people come to Temple to respected Buddha and Monks, also give the red packets to monks. Why this Temple, monks must give money to committees, this is opposite.  If anyone receives or reads this message, please inform DATUK YIP KUM FOOK to return that amount to my monk as soon as possible.  My monk contact place:  Ven. U Nandiya

  Sasana Daja Buddhist Temple

  49 Bombay Street, Lidcombe NSW 2141.

  Tel: (02) 9649-8124

  ReplyDelete
 10. Saudara dan saudari yang dikasihi,

  Saya adalah Myanmar yang bekerja di Malaysia selama lebih dari 10 tahun dan saya ingin menerangkan mengenai PERSATUAN SAMBODHI BUDDHIST SAMNAK. Oleh itu, baru-baru ini saya tinggal di Sasanarakkha Buddhist Sanctuary (SBS), Taiping, Perak. Saya sangat rapat dengan Ven. U Nandiya Maha Thero.

  Sami saya Ven. U Nandiya adalah hati dan belas kasihan yang sangat baik kepada semua orang di dunia, juga saya dengar ketika dia tinggal di Kuil Buddha Kuala Lumpur, dia meminjamkan wang sumbangan kepada Presiden Kuil (Datuk Yip Kum Fook, MCA Gombak) dengan jumlah RM20 , 000.00 sahaja dan dia mengatakan bahawa wang adalah milik masyarakat Myanmar di Malaysia.

  Sebaliknya, kata bhikkhu saya, juga banyak perkara berlaku semasa dia tinggal di sana kerana jawatankuasa selalu mengganggu, saya sangat sedih dengan perkara itu, mengapa jawatankuasa sangat miskin dan penjahat. Yang lain Kuil, orang datang ke Kuil untuk dihormati Buddha dan Biksu, juga memberikan paket merah kepada para bhikkhu. Mengapa Kuil ini, para bhikkhu mesti memberikan wang kepada jawatankuasa, ini adalah sebaliknya.

  Sekiranya ada yang menerima atau membaca mesej ini, sila maklumkan kepada DATUK YIP KUM FOOK untuk mengembalikan jumlah itu kepada rahib saya secepat mungkin.

  Tempat hubungan rahib saya:

  Ven. U Nandiya
  Kuil Buddha Sasana Daja
  49 Bombay Street, Lidcombe NSW 2141.
  Tel: (02) 9649-8124

  Dengan kebaikan

  KO KO NAING
  Taiping, Perak, Malaysia

  ReplyDelete
 11. JH Yip Management Sdn Bhd
  Suite 3.43, Kompleks Desa, Jalan Kepong,, 52100, Kuala Lumpur, WP Kuala Lumpur, 51200 Phone:03-6274 5352
  Ketua Belia MCA Gombak YIP JIUN HANN,
  Berkenaan bapa U (YIP KUM FOOK, MCA GOMBAK) bertiga, Empat Isteri dan kaya, itu hal U sendiri,
  Mengapa U cuba Menbangkitkan Nama NABI MUHAMMAD S.A.W. bagi menburukkan nama kebaikannya. U cuba ingat memalukan Muslim?
  Yip Jiun Hann, U bukan Muslim kami harap jangan menyetul hal Agama Muslim dan kebaikan NABI MUHAMMAD S.A.W.
  Kalau tidak kami akan ajar U seperti perkara yang terjadi di U.S.A

  Forwarded by Kong

  ReplyDelete
 12. I am not satisfied with the Gombak MCA Division chairman (Yip Kum Fook) and the SAMNAK SAMBODHI BUDDHIST ASSOCIATION chairman (Yip Kum Fook) because he used vicious and arrogant means in bringing in a group of individuals from other places to provoke and trample the sacred ground and without any sound reason called in the police to forcefully detain the monk so as to humiliate worshippers of Buddhism.

  I strongly would like to ask here that what great sin and crimes had he committed to the extent of you Yip Kum Fook lawyer by means or by crooks called in the police to detain a monk-like him?

  I came from Penang, I was a newcomer and I temporarily put up at the SAMNAK SAMBODHI BUDDHIST ASSOCIATION to study and learn to practice Buddhism. While at the temple, I could not bear with the way Yip Kum Fook lawyer behaved, your uncourteous, arrogant and unexcelled attitude in treating the Temple abbot.

  Yip Kum Fook lawyer and the chairman of MCA Gombak Division whose villain's design is obvious and whose style is hypocritical is known by everyone... your sweet words can deceive and mislead some people some of the time, but you cannot do it all the time. The karma or preordained fate of Buddhism will definitely befall.
  As my last word, I would like to take this opportunity to bless him, may Yip Kum Fook lawyer wake up to reality, repent before it is too late. Do whatever is good, shed the evil.

  Your Dhamma,
  Ven. Phra Piya Dhamma
  Penang, Malaysia.

  ReplyDelete
 13. Dear All MCA Members in respect,
  That Yip Kum Fook of head Gombak and Yip Jiun Hann MCA Youth chief Gombak or father and son trying to grab the High Committee MCA party on this December
  We hope that members of MCA party considering profuse, please not vote to people have two faces because their behaviour are very bad for Chinese community in Malaysia.
  They used the power politic to cheating female, destroying others family , until the money SAMNAK SAMBODHI BUDDHIST TEMPLE, DESA JAYA, KEPONG, KL ,and dare swallow money of Buddhist temple and Indian temple land in Taman Daya he was burning to getting rich for own greed.
  If this kind of opportunist groups supported the MCA party and we believe that this MCA party will not grown forever.
  SAMNAK SAMBODHI COMMITTEES

  ReplyDelete
 14. Yip Kum Fook (Peguam Taman Desa Jaya, Kepong) .... dia selalu menipu orang… ..
  Ungkapan "sekali penipu, selalu penipu" telah digunakan berulang kali untuk menunjukkan bahawa mana-mana orang yang mempunyai satu perselingkuhan pasti mempunyai hubungan yang lain di masa depan.
  "Orang-orang telah mencuba menipu dalam kategori, tetapi saya rasa ada berbagai jenis dan keperluan dan alasan untuk menipu,"
  Faktor-faktor seperti di mana seseorang berada dalam hidupnya, bagaimana perasaan mereka dalam hubungan tertentu, atau bagaimana perasaan mereka terhadap diri mereka pada waktu tertentu dapat mempengaruhi motivasi menipu.

  Terima kasih
  Cik Chan

  ReplyDelete
 15. Dear brother and sister,

  I am Myanmar who working in Malaysia more than 10 years and I would like to explain about SAMNAK SAMBODHI BUDDHIST ASSOCIATION. Therefore, recently I stayed at Sasanarakkha Buddhist Sanctuary (SBS), Taiping, Perak. I am very close with Ven. U Nandiya Maha Thero.

  My monk Ven. U Nandiya is very good heart and compassion to everyone in the world, also I heard when he stayed at Kuala Lumpur Buddhist Temple, he lends donation money to President of Temple (Datuk Yip Kum Fook, MCA Gombak) with amount RM20,000.00 only and he said that money belong to Myanmar society in Malaysia.

  On the other hand, my monk said, also many things happened when he stayed there because committees always disturbing, I am very sadly about that matter, why committees are very poor and crooks. Others Temple, people come to Temple to respected Buddha and Monks, also give red packet to monks. Why this Temple, monks must give money to committees, this is opposite.

  If anyone receive or read this message, please inform to DATUK YIP KUM FOOK to return that amount to my monk as soon as possible.

  My monk contact place:

  Ven. U Nandiya
  Sasana Daja Buddhist Temple
  49 Bombay Street, Lidcombe NSW 2141.
  Tel: (02) 9649-8124

  With kindness

  KO KO NAING
  Taiping, Perak, Malaysia
  We will take action to help you…Master

  ReplyDelete
 16. I scolded him like that. Then the lawyer (YIP KUM FOOK) is not satisfy with me and he told me that he will called the police to come to the Temple and arrest me. I told him to go ahead and called the police to come and arrest me. I won’t run away, I said to him like that. I have done nothing wrong toward you, why you want to arrest me? He said, he doesn’t like me to stay here. I asked him, why? Again. After this he got very angry with me, then he phoned up to the police and the police came to the Temple and told me to leave the Temple.
  Then I phoned up to the chief monk again and I told him that the inspector insisted want to arrest me, you better come back to settle the case for me. After this incident, Chief Monk came back to the Temple and take me to go to another temple and stay there. That’s all about this incidents! Last of all, I would like to inform all of you, that no committees or the chairman can control all the monks and Nuns at all also UNDERSTAND? “They are higher than the King,” also! So how can the laymen, the committees and the chairman to control them: – EVEN THE KING ALSO RESPECTED THE MONKS AND NUNS. Why the chairman doesn’t respect the monks and nuns? They will carry the sins later on, UNDERSTAND?
  By Ven. Phra Piya Thammo
  Penang, Malaysia

  ReplyDelete

Search Engine